Vállalkozók Klubja Egyesület
1106 Budapest, Gyakorló köz 5.
Telefon: +36 1 789 0614 • Fax: +36 1 799 6928
E-mail: info@vallalkozokklubja.hu
Ma 2022. december 1. csütörtök, Elza napja van.
 

Sajtószoba


Rászorulók Karácsonya a Kossuth téren
 
Karácsonyi ünnepséget szervez a Vállalkozók Klubja Egyesület (VKE) és a Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) azoknak, akiket nem vár az otthon melege, a család szeretete, illetve mindenkinek, aki napjainkban nélkülözni kényszerül.Tradicionális Magyar Konyha verseny
 
2016. május 3-án kerül megrendezésre a Tradicionális Magyar Konyha gasztronómiai minősítő verseny (ez évben Gieler György emlékverseny) országos döntője.
A helyszín: Thököly Vendéglő, 1146 Budapest, Thököly út 80.

A verseny szervezése során levelet kaptunk az egyik résztvevőtől. A levél tartalmát annyira fontosnak és aktuálisnak tartjuk, hogy úgy gondoltuk, érdemes a problémát minél többekkel megismertetni.

A levél:

Sajnálatos módon a nyári szezon kezdete miatt több kollégánk felmondott és az osztrák szomszédaink gasztronómiáját erősítik. Hál Isten a forgalmunk évről évre jobb, de a környékünkön egyre jobban begyűröző szakember hiány miatt a napi munkák elvégzésére is kevesen vagyunk. Ezért munkaerő problémák miatt nem tudunk a versenyre kellőképen felkészülni, jelentkezésünket vissza kell vonnunk. Nem szeretnénk hozzánk és a versenyhez nem méltó módon összecsapott munkával megjelenni.

Remélem, Önök között van olyan befolyással rendelkező rendező vagy zsűritag, akihez nemcsak a számunkra is kellemetlen visszalépésünk jut el, hanem a segélykiáltásunk is, még pedig az, ha nem vesszük komolyan azokat a veszélyforrásokat, amik a szakma hanyatlásához vezetnek. Szép és jó, hogy az országban nagyvárosaiban van 10-20 olyan étterem, ahol a gourmet törekvésekre van nézőközönség és pár szakács aki ezt ki is elégíti. Mi a vidéki vendéglátás képviselői jelenleg 15 szakácsot és összesen 70 embert tudunk foglalkoztatni, aminek a pótlása a munkaerő külföldre vándorlása miatt nagyon nehéz.

A környékünkön egymás után zárnak be az éttermek mert nincs megfelelő személyzet vagy már nem csak megfelelő nincs hanem egyáltalán olyan, aki úgy állna hozzá, hogy ő megcsinálja. Én magam 15 éve vagyok a szakmában és fiatal Chefként is látom, hogy a mi generációnk még igyekszik a hazai vendéglátás becsületéért tenni és fejlődni, de nem bírjuk megfelelően szakképzetséggel rendelkező utánpótlás nélkül! Az utánpótlás évről évre kevesebb és a szakmai tudásuk nagyon gyenge.

Kérdem én, a mi gyerekeink milyen étterembe tudnak majd beülni egy ballagás, keresztelő, esküvő és egyéb családi rendezvények megünneplésére, ha nem lesz ember, aki felvegye a rendelést és nem lesz ki elkészítse az ételt amit megkívánt. Majd mélyfagyasztott termékeket dobálunk a mikrohullámú sütőbe???!!!! Én személy szerint állok elébe, ha valaki segít egy olyan lavinát elindítani megfelelő fórumokon, ami ennek a folyamatnak a megállítását és visszafordítását eredményezi, mert jelen helyzetben nem attól tartunk, hogy ha rosszul végezzük dolgunkat elfordulnak tőlünk vendégeink, hanem hogy be kell zárnunk munkaerő hiány miatt, és ezáltal azok is elveszítik munkájukat akik még hisznek a magyar gasztronomiában!tisztelettel

Puska Miklós

főszakács

Diamant Hotel, Szigetköz ****superior
Conference, Spa & Family Resort
9225 Dunakiliti, Csölösztői u. 1.


Értékelés a
VII. Magyar - Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és
Üzletember Találkozó
létjogosultságára vonatkozóan.
 
Rés a falon, avagy ….. „amely európai cégek a szankciók miatt hagyták el az orosz piacot, nehézségekkel fognak szembesülni, ha majd vissza akarnak oda térni!”

Hírlevél

Azonosító:

Jelszó:

Jelszó emlékeztetőVállalkozók Klubja Egyesület
Alapítva: 1990-ben.