Vállalkozók Klubja Egyesület
1106 Budapest, Gyakorló köz 5.
Telefon: +36 1 789 0614 • Fax: +36 1 799 6928
E-mail: info@vallalkozokklubja.hu
Ma 2022. december 1. csütörtök, Elza napja van.
 

Hírek


Rászorulók Karácsonya a Kossuth téren
 
Karácsonyi ünnepséget szervez a Vállalkozók Klubja Egyesület (VKE) és a Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) azoknak, akiket nem vár az otthon melege, a család szeretete, illetve mindenkinek, aki napjainkban nélkülözni kényszerül.Új kiadvány!
 
Elérhetővé vált a Kiállítások és Vásárok Oroszországi Szövetségének "We welcome your cooperation" c. angol nyelvű kiadványa, amely részletes gazdasági jellemzőkkel mutatja be Oroszországi szövetségi körzeteinek jellemzőit, beleértve a befektetési információkat és a külkereskedelmi forgalmat is.
Úgyszintén bemutatásra kerülnek az együttműködés szempontjából leginkább perspektivikus témák és ágazatok.
A kiadvány letölthető erről a linkről: http://ruef.ru/?id54217.


Oroszország és Magyarország kész megvalósítani a régióközi együttműködés új projektjeit
 
Az Oroszországi Föderáció Gazdaságfejlesztési Minisztériumának közleménye az alábbi linken olvasható:

http://economy.gov.ru/minec/press/news/2015021701

A közlemény külön megemlíti a Vállalkozók Klubja Egyesület által ez év novemberében megrendezésre kerülő VIII. Magyar Gazdasági Fórum - Együttműködési lehetőség az Eurázsiai Gazdasági Unióval (Oroszország, Kazahsztán, Fehéroroszország) c. rendezvényt.


Növényi kultúrák Nemzetközi Agrárfóruma és modern növénytermesztési technológiák kiállítása
 
30-31 марта 2015 года в г. Красногорске под патронажем губернатора Московской области будет проходить Международный аграрный форум овощных культур и выставка современных технологий в области овощеводства.
Форум дает хорошие возможности для обмена информацией в сфере применения новых технологий и расширения деловых контактов. Просим оказать содействие в доведении этой информации до венгерских предприятий-членов Клуба. Выражаем надежду, что мероприятие вызовет заинтересованность у венгерских предпринимателей, работающих в этой сфере, и будет полезным для налаживания взаимовыгодного сотрудничества.
Подробную информацию о форуме можно получить на сайте: www.vegmosreg.ru .
Контактное лицо: Виктория Казанцева, тел. +7 498 602 2797
E-mail: KazantsevaVN@mosreg.ruXIX. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum
 
XIX Петербургский международный экономический форум состоится 18-20 июня 2015 года под девизом «Время действовать: совместными усилиями к стабильности и росту!» Форум проводится под патронажем Президента России В.В. Путина и является одним из ведущих международных саммитов по вопросам экономики и бизнеса с участием глав государств, политических лидеров, руководителей бизнеса, представителей средств массовой информации и гражданского сообщества различных стран мира.Ismét mélyponton a rubel
 
Egyhavi mélypontjára süllyedt az orosz rubel árfolyama a dollárhoz és az euróhoz képest az olajárak kitartó és erős gyengülése miatt.
Helyi idő szerint kedden délelőtt fél tizenegykor a moszkvai tőzsde devizakereskedésében a dollár 65,05 rubelen forgott, az eurót pedig 77,08 rubelen jegyezték. December 17. óta nem fordult elő, hogy a rubel árfolyama ilyen mélységbe csússzon.
A dollár és az euró rubelhez viszonyított árfolyama már a harmadik egymást követő kereskedési napon emelkedik: a dollár értéke 7,9 százalékkal, 4,75 rubellel, az euróé pedig 7,7 százalékkal, 5,5 rubellel ugrott meg.
A moszkvai értéktőzsde irányadó indexei is mínuszban állnak. A rubelben számított MICEX-index 0,05 százalékkal 1512,67 pontra esett, a dollárban számított RTS-index pedig 3,23 százalékkal 732,21 pontra csökkent helyi idő szerint kora délutánra. Ekkor a dollár 65,08, az euró pedig 76,80 rubelen forgott a moszkvai kereskedésben.
Az olaj világpiaci ára elrugaszkodott eddigi napi mélypontjáról. Az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében a Brent márciusi szállításra hordónként (159 liter) 47,53 dollár volt kedden délelőtt fél 12-kor, 1,17 dollárral, 2,40 százalékkal volt olcsóbb a hétfői záróárhoz képest. A 48,70 dolláros zárás után 48,49 dolláron nyitott a Brent, ára a 46,52 és 48,54 dollár közti sávban mozgott eddig.

A New York-i árupiac (NYMEX) elektronikus jegyzésében a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára februári szállításra hordónként (159 liter) 44,76 dollárra süllyedt, 2,84 százalékkal, 1 dollár 31 centtel gyengült. A WTI-vel kedden 44,41 és 45,91 dollár között kereskedtek.

[MTI Eco - www.vg.hu]


Megviselte az orosz gazdaságot a rubel gyengülése
 
Az orosz jegybank 3 százalékról 1,5-1,8 százalékra rontotta idei GDP-növekedési előrejelzését; az első félév végére 6 százalék körüli éves inflációt várnak – jelentette be pénteken az orosz jegybank elnöke.
Elvira Nabiullina elmondta, hogy a rubel idei gyengülése 0,5 százalékponttal növelte az inflációt, de megvan a kockázata annak, hogy ez a mérték tovább nőjön. Az első félév végére 5,8-6,1 százalékos éves inflációval számolnak.

Az orosz központi bank vezetője szerint tavaly 0,3-0,5 százalékpontos mértékben hatott a pénzromlásra a rubel gyengülése. Az orosz nemzeti valuta idei árfolyamának dinamikájára a belső gazdasági tényezőkön, a gazdaság fejlődésének alakulásán kívül az orosz szövetségi tartalékalap, valamint az Európai Központi Bank politikája, a kínai gazdaság fejlődési üteme, valamint a kelet-ázsiai ország pénzügyi szektorának kockázatai és a világpiacok helyezet is hatni fog.

Elvira Nabiullina úgy vélte, hogy a rubel jelenleg kissé alulértékelt, de hozzátette, hogy még korai lenne arról beszélni, mikor kezd majd erősödni az orosz fizetőeszköz.
Az orosz jegybank elnöke azt is közölte, azért mérsékelték a korábbi 3 százalékról 1,5-1,8 százalékra GDP-növekedési várakozásukat, mert az orosz gazdasági növekedés az idén továbbra is alapvetően a belső fogyasztásra épül, a lakossági jövedelmek viszont mérsékelten emelkednek, és a lakossági fogyasztói hitelek növekedése is lassul.

Az orosz gazdasági növekedés 2013-ban jelentősen lelassult. A GDP a kormány által év közben többször is visszafogott előrejelzésénél is kisebb mértékben nőtt. Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési miniszter január 24-én közölte az adatokat, amelyek szerint az orosz hazai össztermék (GDP) 1,4 százalékkal nőtt tavaly a 2012. évi 3,4 százalék után.
Az orosz gazdaságfejlesztési tárca tavaly több alkalommal rontott gazdaságnövekedési előrejelzésén. Eredetileg 3,6 százalékos bővüléssel számolt, novemberben már csak 1,5-1,6 százalékossal. A korábban jegybanki alelnökként dolgozó Uljukajev vezette minisztérium az idei évre 2,5 százalékos gazdasági bővülést vár.

[Tőzsdefórum]

Hírlevél

Azonosító:

Jelszó:

Jelszó emlékeztetőVállalkozók Klubja Egyesület
Alapítva: 1990-ben.